המצרכים:
2 כוסות אורז
2-3 בצלים בינוניים
כ-300 גר' שעועית טרייה
כחצי שקית אפונה קפואה
4 גזרים
4-5 מסמרי ציפורן
1 מקל קינמון
3 תרמילי הל
קצת ג'ינג'ר מגורד
קינמון, ציפורון, פלפל שחור, מלח
קצת שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מכינים אורז לבן רגיל –
שוטפים היטב ובעדינות את האורז (שלא יישבר), עד שהמים צלולים,
מסננים את האורז מהמים.
שמים קצת שמן בסיר ומחכים שירתח, מטגנים קצת האורז, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים על כל כוס אורז,
מוסיפים מלח, מחכים 2 דקות ומערבבים תו"כ, מכסים את הסיר במכסה ומגבת, מנמיכים את האש, ומורידים את הסיר מהאש כעבור כ-13 דקות
(לא פותחים את הסיר באמצע).
פותחים את הסיר ופורסים את האורז על מגש כדי שיתקרר
שמים את האפונה בכלי מכוסה במיקרו עם כ-4 כפות מים למשך 2-3 דקות, אפשר לעצור באמצע ולערבב
שמים שמן במחבת ומחכים שירתח,
מוסיפים את מסמרי הציפורן, מקל הקינמון ותרמילי ההל, ומערבבים.
(אם ממש אוהבים הל, אפשר להוציא את תוכן התרמילים ולהשתמש בו, ואם לא – מספיק לפתוח קצת את התרמילים (בלחיצה) ולשים אותם שלמים)
מוסיפים את הבצל ומחכים שיזהיב
מורידים מהמחבת ומטגנים קצת את הגזר
מטגנים את השעועית
ומוסיפים את האפונה
מערבבים את כל הירקות יחד
מגרדים קצת ג'ינג'ר
ומוסיפים את האורז
Comments