לזילוף וציור:
על כל חבילת שמנת צמחית (כן כן 😏)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
צבעי מאכל
צימקאו
ציוד:
שקיות זילוף
צנטרים
מספריים
נייר אפייה
עיפרון
אפשר להשתמש בשמנת חלבית, אבל היא הרבה פחות יציבה והזילוף יצא פחות יפה.
העוגה
אפשר לבחור בכל עוגה יציבה.
כדאי שקוטר העוגה יהיה לפחות 24 ס"מ.
אני בדרך כלל משתמשת במתכון של עוגת פיניאטה (רק ללא ממתקים):
https://www.oogio.net/pinata_cake/
אני מכפילה פי 1.5 כדי שהעוגה תהיה גדולה יותר.
הפעם הכנתי עוגת גבינה אפויה.
כדאי להקפיא את העוגה כדי שתהיה יותר יציבה.
בבית אני מניחה את העוגה על מתקן מסתובב, זה ממש מקל על מלאכת הציפוי. אבל כאן אני אלתרתי קערה הפוכה וצלחת.
בכל מקרה כדאי להגביה איכשהו את העוגה כדי שיהיה נוח יותר לזלף.
הציור
בחירת הציור היא גורם משמעותי מאוד בהצלחת הזילוף.
הכי נוח להשתמש בציור של "דפי צביעה". יש ניגודיות בין הרקע לקווי המתאר. הקווים מודגשים ועבים. חשוב לבחור ציור בלי הרבה פרטים קטנים או קווים דקיקים.
אם אתם יודעים לצייר אפשר כמובן לצייר ביד חופשית.
אבל אפשר גם לפעול באופן הבא:
מדפיסים דף צביעה עם הציור הנבחר. אם צריך מגדילים/מקטינים את הציור כדי שיהיה בגודל המתאים לעוגה שהכנתם.
אפשר לשרטט עיגול על נייר אפייה באמצעות התבנית שבה הכנתם את העוגה
אם אתם מתכננים גם שוליים כדאי לשרטט גם עיגול קטן יותר שיסמן את גבולות השוליים.
מניחים את נייר האפייה מעל הדף המודפס ומדביקים בדבק סלוטייפ.
שימו לב שהדבק לא עולה על הציור עצמו.
במקרה הזה הציור הגדול יהיה יותר נוח לזילוף.
(אבל כלת השמחה מבקשת להוסיף ביצה)
חוזרים על הציור בעיפרון (אל דאגה, זה לא יבוא במגע עם מזון)
אם רוצים מוסיפים חלקים לציור.
אם מתכננים לחלק את הרקע לשני צבעים, אפשר כבר בשלב זה לצייר את קו החלוקה.
מנתקים את הסלוטייפ, הופכים את הציור ומדביקים אותו מחדש על דף לבן.
שוב צריך לשים לב שהדבק לא עולה על הציור.
זו תמונת מראה וזה בסדר, כי בסוף נהפוך אותה על העוגה.
גוזרים סביב הציור והדבק בזהירות כדי שהדבק עדין יחזיק את הציור.
מכינים שקית זילוף קטנה (או גוזרים שקית גדולה)
אני אוהבת את הסוג הזה:
החיסרון שלו הוא שהוא מכיל גלוטן.
אם רוצים צימקאו ללא גלוטן אפשר להשתמש בצימקאו "השחר". פחות נוח לעבודה - אבל ללא גלוטן!
מחממים במיקרו או על באן מארי 2 קוביות צימקאו. ממש בעדינות, צריך להיזהר שלא לשרוף את הצימקאו.
הצימקאו מתקשה במהירות. זה היתרון הגדול שלו אבל זה גם החסרון.
צריך לעבוד מהר אחרת הצימקאו מתקשה וחוסם את שקית הזילוף.
מכניסים את הצימקאו לשקית וגוזרים חתך קטן אבל לא קטן מדי.
חתך קטן מדי יגרום לצימקאו להתקשות מהר ולחסום את השקית, ולקווים להיות דקים ושבירים.
אם השקית נחסמה תוך כדי עבודה, אפשר ללחוץ את החלק הקשה החוצה ולהמשיך לזלף כרגיל.
הנה ככה:
אם הצימקאו כולו כבר מתקשה, אפשר להכניס אותו לשקית נוספת ולהטביע במים חמימים עד שיתרכך מחדש.
אם יש חלקים בציור שהם קטנים או עדינים, אני מציעה לזלף אותם כמה פעמים בשלב הזה כדי שיהיה למקרה הצורך בהמשך (אל דאגה, הצימקאו יכול להתמחזר מספר פעמים. בסיום העבודה פשוט מחזירים אותו למקרר ובפעם הבאה ממיסים מחדש).
אבל באמת שהכי פשוט לבחור ציור קל מראש.
לאחר שסיימנו לזלף את הציור בצימקאו, משאירים אותו לכמה דקות להתקשות (בטמפרטורת החדר)
האם אפשר לטמפרר שוקולד במקום להשתמש בצימקאו? כן, אבל אני לא ממליצה לעשות את זה, הרבה יותר קשה לעבוד עם השוקולד. ואם אתם מוטרדים מהערכים התזונתיים אני מציעה פשוט לא לאכול מהציפוי.
מקציפים קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג ומתכננים את הצבעים לציור.
אני מציעה להסתפק ב4-5 צבעים ולהיות פתוחים לתקלות ושינויים.
לעוגה גדולה צריך לפחות 2 חבילות קצפת, אני מכינה 3 בדרך כלל.
לא לשכוח להשאיר קצת קצפת לבנה אם אתם צריכים לזילוף.
צריך לשים ממש מעט צבע מאכל כיוון שכמות גדולה של צבע תהרוס את מרקם הקצפת.
מורחים קצפת מעל העוגה ובצדדים ומשטחים עם קלף/שפכטל/ספטולה.
בצידי העוגה אפשר גם לקשט בזילוף, אני אוהבת להשאיר את השוליים חלקים.
כשחושבים על הצבעים מחפשים "נקודות תורפה" בציור. למשל הרווח בעיניים, הוא ממש ממש קטן ולא בטוח שיצא יפה בזילוף.
לכן מראש אני מורחת בחלק הזה את הצבע שאולי ארצה לזלף.
בעדינות גוזרים שוב סביב הציור (עדין מחזיקים יחד את נייר האפייה והדף הלבן)
שמים לב שהדבק כבר לא מחבר את נייר האפייה לדף.
הופכים את הציור על העוגה. משתדלים שהוא יונח באמצע העוגה.
אפשר לשים אותו מראש מתחת לקרטון אם חוששים שישבר בהעברה.
מסירים את הדף הלבן.
ואז בזהירות ובעדינות גם את נייר האפייה.
מתחילים לזלף.
אני אוהבת לזלף עם צנטר משונן קטן ככל האפשר.
בחלק של הרקע אפשר לעבור לצנטר גדול יותר או לזלף יותר גדול בצנטר הקטן.
עיניים אני מזלפת בצנטר עגול.
כדאי לחזור כל פעם לציור ולסיים את כל החלקים באותו הצבע. (במיוחד אם אין מספיק צנטרים לכל הצבעים)
יש להחזיק את השקית בקצה העליון כדי לא לחמם את הקצפת.
אם הזילוף אורך זמן כדאי לשמור את הקצפת בקירור.
אם נראה שהקצפת קצת מאבדת נפח ונשברת, אפשר להוסיף עוד קצת קצפת קרה (ללא צבע) ולקפל לתוך הקצפת כדי להחזיר אותה למצב הרצוי.
סרטון הסבר לזילוף:
אפשר להחזיר את העוגה למקפיא או לשמור בקירור.
סיימנו חצי מהעבודה, עכשיו נשאר רק לשטוף את כל הכלים :)
Comments