המצרכים:
5 פילה מושט (אפשר גם דג אחר, למשל סול)
3-4 זרי בזיליקום
כ-6 שיני שום
כ-6 כפות צנוברים
מיץ מלימון אחד (או פחות) – לרוטב
ועוד מיץ מ-2 לימונים להשריית הדגים
קצת מלח

אופן ההכנה:
משרים את הדגים במלח, מיץ משני לימונים ואותה כמות של מים
לחצי שעה -שעתיים

מכינים את הרוטב:
ממיינים 3-4 זרים של בזיליקום (תולשים רק את העלים)
שמים במעבד מזון את העלים + כ-6 שיני שום + חצי כוס קטנה של שמן זית + מיץ מלימון אחד
זה יוצא די חמוץ, מי שלא אוהב צריך לשים הרבה פחות לימון

מוסיפים כ-6 כפות צנוברים ומעבדים במעבד מזון

מורחים את הדגים ברוטב

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות, לכ-20-25 דקות
בשלב זה הדג מוכן והרוטב עסיסי, אם רוצים שישרף קצת מסירים את המכסה ומשאירים בתנור לעוד 5-10 דק' ללא מכסה
אפשר לפזר קצת צנוברים מעל (קלויים או לא קלויים)

Comments