המצרכים:
1 שקית אפונה קפואה
2 בצלים
מספר גבעולי סלרי (אפשר גם כמה עלים)
מלח, פלפל
קצת שמן

אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לקוביות

שמים קצת שמן בסיר אחד ומטגנים את הבצל
מרתיחים מים בסיר אחר ומוסיפים את האפונה לאחר הרתיחה

חותכים את גבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר עם הבצל

כעבור מספר דקות בודקים אם האפונה כבר רכה (לא מעוכה, אבל רכה)
דגים כשני שליש מהאפונה באמצעות כף מחוררת ושמים במעבד מזון


מעבדים עד לקבלת מחית

את יתר המים והאפונה שופכים בזהירות לסיר עם הבצל וסלרי (אפשר בהתחלה באמצעות ספל עם ידית)
אם רוצים – מוסיפים גם מספר עלים של סלרי

מוסיפים את המחית למרק ומערבבים היטב

מתבלים במלח ופלפל

Comments