המצרכים:
שקית תירס קפוא (או קופסת שימורים קטנה בואקום, וקופסא גדולה במים)
2 בצלים בינוניים
2 ביצים
3-4 כפות רוטב סויה
2 כפיות קארי
0.5 כפית כורכום
2 כפות סוכר
2.5 כפות גדושות קורנפלור
כ-2 ליטר מים
מלח,פלפל
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לרצועות
אם משתמשים בשימורים – מטגנים בשלב זה את רצועות הבצל עד שישקיפו ומוסיפים את קופסאת השימורים עם המים (ירחם השם)
אם משתמשים בתירס קפוא:
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את התירס הקפוא:
מביאים את התירס לרתיחה ומחכים מספר דקות עד שיתרכך קצת
דגים (באמצעות כף מחוררת) כחצי מהתירס ומעבירים למעבד מזון
(אם משתמשים בשימורים – בשלב זה מעבדים במעבד מזון את הקופסא הקטנה שבואקום)
מעבדים במעבד מזון עד שנוצרת מחית
אם משתמשים בתירס קפוא –
בסיר נפרד מטגנים בצל עד שישקיף – להיזהר לא לשרוף, זה משנה את הטעם וזה לא מתאים למרק
מוסיפים לסיר עם הבצל את המים והתירס
לאחר מכן מוסיפים גם את המחית מהמעבד מזון ומערבבים
מוציאים לכוס חלק מהמרק
מערבבים היטב עם 2.5 כפות קורנפלור, מחזירים למרק ומערבבים היטב
טורפים שתי ביצים בקערה קטנה
שופכים למרק בעודו רותח ומערבבים נמרצות עם מזלג
Comments