סלט חצילים (ושאר ירקות)


המצרכים:

3 חצילים בינוניים

2-4 פלפלים בכל מיני צבעים

2 בצלים בינוניים

4-5 גזרים בינוניים

כ-150 גר' רסק עגבניות



אופן ההכנה:

חותכים את החצילים, ממליחים ומניחים במסננת על צלחת עמוקה,



על החצילים מניחים נייר סופג ומשהו כבד

(למשל סיר מלא במים עם דפנות עגולות, שלא ימעך את החצילים)

(אם בחרתם לשים סיר מלא מים, אל תשכחו את המכסה…תקרית קטנה וכל הניסיון להגיר נוזלים מהחצילים יעלה בתוהו…)

משאירים בצד ומדי פעם מערבבים את החצילים.



חותכים את הגזר, הפלפלים והבצל





מטגנים את כל הירקות קלות, רק עד שהצבע משתנה – את הגזר כדאי לטגן קצת יותר מהיתר (רצוי בשני כלים נפרדים כדי לזרזר את התהליך)





מסדרים בסיר כבד שכבה אחר שכבה



בסוף מוסיפים בין קופסא לשתיים (של 100 גר') רסק עגבניות – לפי מידת הסמיכות שרוצים

(זה תלוי בכמות הירקות ששמים, אבל לכמות כזו ו150 גר' הרוטב יוצא מעט דליל)



מכסים בלי לערבב ומשאירים על אש קטנה כ-40 דקות

מניחים לזה להתקרר, פותחים ומוסיפים מלח ו2-3 כפיות סוכר ומערבבים בזהירות ובעדינות.




אפשר לאכול חם או קר



5 צפיות