(זה רק נראה בריא…)
מצרכים:
(מתאים לכ-18 עוגיות)
כוס שיבולת שועל
כוס קמח
כוס סוכר חום
ביצה אחת
חצי כפית אבקת אפיה
100 גר' חמאה מומסת
חופן חמוציות
חופן שקדים חצויים קלופים
חופן שוקולד לבן חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
ממיסים קלות 100 גר' חמאה (30 שניות במיקרו + ערבוב נמרץ)
החמאה נראית כך: (ביציאה מהמיקרו)
ותוך כדי ערבוב:
חותכים שוקולד לבן לקוביות שגודלן כגודל כרבע קוביית שוקולד.
שוברים ביצה אחת ומערבבים עם כוס סוכר חום
מוסיפים את החמאה
מוסיפים כוס קמח מנופה
וחצי כפית אבקת אפיה
מערבבים שוב, בהתחלה זה לא נראה טוב…
אחר כך זה משתפר:
מוסיפים כוס שיבולת שועל:
בשלב הזה כבר כדאי לעבור לערבוב בידיים:
מוסיפים חופן שקדים חצויים קלופים:
וחופן חמוציות:
חופן שוקולד לבן:
מערבבים שוב
יוצרים כדורים ומסדרים על מגש עם נייר אפיה
העיסה ממש דביקה, לכן חשוב לעבוד עם ידיים נקיות (לשטוף כל כמה עוגיות, או לפחות להרטיב את הידיים)
מכניסים לתנור ל13 דקות ובודקים מה המצב…
(כמובן שזה תלוי בתנור, אין מנוס מלנסות ולבדוק…)
העוגיות צריכות לשנות את צבען, ולהיות עדין רכות מבפנים כיוון שהן ממשיכות להתקשות גם הרבה אחרי האפייה.
Comments