פלפלים ממולאים


המצרכים:

8 פלפל נהריה (פלפל ירוק בהיר)

(דרוש סיר די גדול, אני משתמשת ב8 ליטר 18/10. אפשר להכין פחות ולעדכן כמויות, או בשני סירים נפרדים)

כ-350 גר' בשר בקר טחון

2.5 כוסות אורז עגול

כ-10 עגבניות אדומות ובשלות מאוד (אפשר להשתמש בפחות עגבניות ויותר רסק, אבל לא כדאי)

1-2 בצלים בינוניים

רסק עגבניות

עלי בזיליקום

שמן

כמון, קינמון, פלפל שחור, מלח, סוכר


(בתמונה - לפני הבישול)


אופן ההכנה:

בוחרים כ-8 פלפלים שמסתדרים יפה בסיר כך שיחזיקו אחד את השני ולא יוכלו לזוז בתוך הסיר.



חותכים סביב קצה הפלפל בעדינות ולעומק.



נועצים את הסכין במרכז ומנסים להוציא את החלק החתוך,

אם זה לא הולך, חוצים את החלק האמצעי בעדינות ומנסים להוציא.



שוטפים את הפלפלים מבפנים ומנקים מגרעינים.



חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים.





חוצים את העגבניות ומרוקנים מהתוכן.




מעבדים במעבד מזון בכמה פולסים קצרים (לא להפוך למחית)



מוסיפים את העגבניות לבצל ומטגנים מספר דקות




מפרישים כחצי מהבצל והעגבניות המטוגנים לסיר נפרד, מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור, קצת רסק ואת עלי הבזיליקום.




מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן



מוסיפים את התבלינים



שוטפים את האורז ומסננים

מורידים מהאש ומוסיפים את האורז לבשר.




מערבבים באמצעות כף או בידים.




ממלאים כל פלפל במילוי בזהירות באמצעות כף.



אפשר לנער מדי פעם אבל בשום אופן לא לדחוס.

הפלפל לא צריך להיות מלא לגמרי, כי האורז עוד יתנפח בבישול.



מסדרים את הפלפלים בסיר




מוזגים מהרוטב לתוך כל אחד מהפלפלים 4-5 כפות (רגילות)

(לא להציף את הפלפלים ברוטב)



בעזרת כוס או מצקת שופכים את יתרת הרוטב לתוך הסיר בין הפלפלים,

חשוב למזוג בין הפלפלים ולא להציף את אחד הפלפלים בטעות…



מבשלים על אש גבוהה תחילה עד לרתיחה + מספר דקות (5-7)

לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כ-40 דקות

(אפשר לפתוח ולבדוק את מצב האורז אם לא בטוחים).

13 צפיות