top of page

קציצות בקר ברוטב



כ-45 קציצות בינוניות


מצרכים

לרוטב

2 בצלים בינוניים (אפשר גם בצל סגול)

4-6 גזרים בינוניים

1-2 שורש פטרוזיליה

1 חבילת עגבניות מרוסקות MUTTI או כ-5 עגבניות בשלות קצוצות דק

(אני מעדיפה את השימורים אם אין לי עגבניות ממש טעימות)

מעט שמן לטיגון

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

מי שאוהב יכול להוסיף גם כמה עלים של בזיליקום


בעיקרון אפשר להוסיף עוד המון ירקות לרוטב.

אני מאוד אוהבת להוסיף אפונה.

אפשר להוסיף שורש פטרוזיליה, דלעת, פטריות וכל ירק שנראה לכם מתאים.


לקציצות

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 בצלים בינוניים קצוצים דק ומטוגנים

1 בטטה בינונית מגורדת דק

3 כפות גדושות קמח או 3 פרוסות לחם סחוטות ומפוררות היטב

3/4 כפית סודה לשתיה

2-2.5 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

כפית שטוחה בהרט/מאסלה/ראס אל חנות

(כל אחד ומה שהוא מעדיף)

1/4 כפית כמון

אפשר להוסיף טיפ טיפה קינמון


אופן ההכנה

קוצצים שני בצלים דק מאוד ומטגנים עד לריכוך והזהבה.

מוציאים לצלחת/קערה נפרדת.

פורסים את הבצלים הנותרים.


אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן בסיר.

ואליו מוסיפים את הבצלים.



קולפים וחותכים את הגזרים ושורש הפטרוזיליה.



מוסיפים לסיר.

ובינתים קולפים ומגרדים בטטה ממש דק.


בערך 180 גרם בטטה מגורדת.

(אם הבטטה גדולה מדי אני חותכת את השאריות ומוסיפה לסיר המרק.)

מערבבים את הבטטה המגורדת יחד עם הבצל המטוגן כדי שתתחיל להתרכך.

(בקערה, לא על האש)

מוסיפים לסיר תבלינים:

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח (אפשר יותר למי שאוהב מלוח)

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר


מטגנים כ- 3 דקות

מוסיפים עגבניות קצוצות או חבילת MUTTI

מטגנים עוד 3 דקות

מוסיפים לפחות 3.5 ליטר מים


מוסיפים את הבצל והבטטה לבשר הטחון.

מוסיפים את הקמח (3 כפות גדושות).

2-2.5 כפיות מלח

רבע כפית פלפל שחור

כפית שטוחה בהרט/מאסלה/ראס אל חנות

רבע כפית כמון

3/4 כפית סודה לשתיה


מגלגלים קציצות ומוסיפים בזו אחר זו לסיר.

מדי פעם מערבבים ממש בעדינות.


לאחר שכל הקציצות בסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לעוד כ-20 דקות.

אפשר להקפיא את הקציצות יחד עם הרוטב.





140 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page