(או שלא ברוטב, לא חייבים…)
מתאים לכ-50 קציצות קטנות, הרוטב מתאים ל12-20 קציצות
המצרכים:
לקציצות:
1 חבילת דג מרלוזה (בערך קילו)
1 צרור פטרוזיליה
כרבע צרור כוסברה
בצל גדול מאוד
תפוח אדמה בינוני-גדול
2 ביצים
כמון
סוכר (בערך כפית וחצי)
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
פלפל גדול
גמבה גדולה
4-5 עגבניות אדומות בשלות (או חבילת עגבניות מרוסקות משומרות)
5-6 שיני שום פרוסות
פלפל חריף (אם רוצים)
קצת פפריקה
סוכר
מלח
קצת שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מפשירים את הדג, אפשר גם להשרות קצת עם מיץ מלימון אחד
קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה
(אם משתמשים במעבד מזון כדאי לסחוט את הבצל לאחר הקיצוץ)
מפוררים בידיים את הדג וממששים כדי לראות אם יש עצמות
אם יש מעבד מזון – מעבדים קצת במעבד מזון
אם לא, משקיעים קצת יותר בפירור הדג בידיים.
מגרדים דק תפוח אדמה אחד.
מחממים שמן עמוק בסיר/מחבת
מערבבים את הדג עם הבצל הקצוץ, העלים הקצוצים תפוח האדמה והביצים ומתבלים ב:
מלח, כמון, סוכר, פלפל שחור.
צרים קציצות קטנות ומאורכות:
כשהשמן רותח מכנסים את הקציצות.
הופכים את הקציצות כאשר הן משחימות מצד אחד, וכאשר הן משחימות משני הצדדים מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
(זהירות, לא למקם את הצלחת בקרבת האש!)
אפשר להכין גם קציצות יותר פחוסות ולאכול אותן בלי רוטב, בסנדוויץ' או עם אורז/פירה.
חשוב: לא לשרוף יותר מדי את הקציצות, הטעם אומנם עדין בסדר אבל הקציצות הופכות לקשות מדי מבחוץ וזה פחות מתאים לרוטב.
מכינים את הרוטב:
מחממים מעט שמן בסיר,
חותכים לקוביות קטנות את הפלפל ואת הגמבה
מטגנים עד שישנו את צבעם, זהירות לא לשרוף הטעם הופך למריר.
מוסיפים את שיני השום הפרוסות.
אם רוצם מוסיפים גם פלפל חריף טרי.
חותכים לקוביות קטנות (או מעבדים במספר פולסים קצרים במעבד מזון)
4-5 עגבניות בשלות ואדומות מאוד ללא החלק הפנימי (או שמשתמשים בעגבניות מרוסקות משומרות)
מוסיפים לרוטב וממשיכים לטגן.
מתבלים במלח, פלפל, סוכר ופפריקה.
מוסיפים קצת מים רותחים ומשאירים על האש עד שהרוטב יהיה בסמיכות הרצויה.
אני אוהבת שהרוטב קצת דליל, מי שמעדיף רוטב סמיך יכול להוסיף רסק עגבניות.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומערבבים בעדינות.
משאירים את הקציצות עם הרוטב על האש לעוד מספר דקות.
הקציצות נשמרות מצוין בהקפאה, אפשר להקפיא ובפעם הבאה להכין רק את הרוטב.
Comentários