top of page

חמין של מקרוני

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 2 ביולי 2011
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


(בספרדית – סקולאצ'ה)

המצרכים:

(לכ-5 מנות)

1.5 חבילת מקרוני מספר 9 של Barilla (מקרונים עבים עם חור באמצע)

3 כרעיים חתוכים (6 שוקיים/יריכיים) – רצוי ללא עור

5-6 תפוחי אדמה

5-6 ביצים (לא חובה)

מלח, פלפל

שמן


ree

אופן ההכנה:

מכינים ביצים קשות:

(שמים את הביצים במים קרים ומלח, מביאים לרתיחה ומשאירים על האש עוד כעשר דקות )לוקחים

ree

חבילה וחצי של מקרונים, זה הסוג והמספר המומלצים:

(מקרונים דקים יותר לא עומדים בבישול הארוך והופכים לעיסה)


ree

מכניסים לסיר עם מים רותחים עם מעט מלח ושמן ומבשלים כ-6 דקות בלבד.


ree

ree

מערבבים מדי פעם כדי שהמקרונים לא יידבקו.

בתום הבישול המקרונים צריכים להיות לא מוכנים לאכילה, אך גם לא קשים מדי (קצת פחות מבושלים מאל דנטה).

מסננים ומשאירים במסננת לבינתיים.

בוחרים 5-6 תפוחי אדמה שמסתדרים יפה בתחתית הסיר.


ree

שוטפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך לקלף (אבל אפשרי)

מנקים ושוטפים את הכרעיים, כדאי לקנות מראש ללא עור. (אפשר להכין גם עור אם רוצים)

מייבשים היטב באמצעות נייר.


ree

מחממים שמן במחבת, כשהשמן רותח מכניסים את העוף ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שישחים קלות.

אפשר להיעזר ברשת בזמן הטיגון כיוון שהשמן עלול לקפוץ.


ree

ree

ree

ree

שומרים את השמן של הטיגון בצד.

מרפדים את הסיר בכשלושה ניירות אפיה,

כדאי להרטיב מעט את הניירות כדי שיצמדו יותר בקלות (או לחילופין להרטיב מעט את דפנות הסיר).

הניירות צריכים לכסות את הסיר גם מלמעלה לכן יש להשאיר עודף (או לכסות בנייר נוסף מלמעלה)


ree

מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר


ree

מניחים את העוף על תפוחי האדמה


ree

ree

שופכים מהשמן של טיגון העוף על המקרונים, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.

(למרות הפיתוי, בבקשה לא להוסיף שום תיבול נוסף. היופי של האוכל הזה הוא בפשטות שלו)


ree

ree

ree

שמים את הביצים בין המקרונים, ואפילו תוחבים אותן ממש לתוך המקרונים.


ree

ree

מכסים את באמצעות ניירות האפיה וסוגרים את הסיר


ree

ree

מניחים על הפלטה


ree

מכסים בשמיכה (ואם אין, גם מגבת או כמה מגבות יעשו את העבודה).

חשוב מאוד לכסות, אחרת המקרונים עשויים לצאת לבנים במקום חומים ולא מספיק מבושלים.


ree

הערה חשובה: אין צורך (ואפילו אסור) להוסיף מים לסיר.

למחרת בצהרים פותחים את הסיר.

תחילה מוציאים את הביצים ומקלפים


ree

ניתן להפוך את הסיר על מגש גדול כדי למזוג בקלות.


ree

ree

ree

ree

ree

ולסיכום, הנוף מהמטבח של אבא ואמא, שחוץ מהמתכון, הפעם גם תרמו את המטבח שלהם להכנת החמין.


ree

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page