top of page

סלט חצילים (ושאר ירקות)

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 29 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

3 חצילים בינוניים

2-4 פלפלים בכל מיני צבעים

2 בצלים בינוניים

4-5 גזרים בינוניים

כ-150 גר' רסק עגבניות


ree

אופן ההכנה:

חותכים את החצילים, ממליחים ומניחים במסננת על צלחת עמוקה,


ree

על החצילים מניחים נייר סופג ומשהו כבד

(למשל סיר מלא במים עם דפנות עגולות, שלא ימעך את החצילים)

(אם בחרתם לשים סיר מלא מים, אל תשכחו את המכסה…תקרית קטנה וכל הניסיון להגיר נוזלים מהחצילים יעלה בתוהו…)

משאירים בצד ומדי פעם מערבבים את החצילים.


ree

חותכים את הגזר, הפלפלים והבצל


ree

ree

ree

מטגנים את כל הירקות קלות, רק עד שהצבע משתנה – את הגזר כדאי לטגן קצת יותר מהיתר (רצוי בשני כלים נפרדים כדי לזרזר את התהליך)


ree

ree

ree

מסדרים בסיר כבד שכבה אחר שכבה


ree

בסוף מוסיפים בין קופסא לשתיים (של 100 גר') רסק עגבניות – לפי מידת הסמיכות שרוצים

(זה תלוי בכמות הירקות ששמים, אבל לכמות כזו ו150 גר' הרוטב יוצא מעט דליל)


ree

מכסים בלי לערבב ומשאירים על אש קטנה כ-40 דקות

מניחים לזה להתקרר, פותחים ומוסיפים מלח ו2-3 כפיות סוכר ומערבבים בזהירות ובעדינות.


ree

ree

אפשר לאכול חם או קר


ree

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page