top of page

עוגת שכבות ללא גלוטן

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 5 באפר׳ 2011
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

6 ביצים

1 אינסטנט פודינג וניל

1 אינסטנט פודינג שוקו

1-2 שמנת מתוקה להקצפה (במתכון כאן 2 שמנות, אם עושים עם אחת – השכבה הלבנה דקה יותר)

5-6 כפות סוכר

חלב (בערך כוס)

1-2 כפות ליקר

חבילה ו-2 שורות שוקולד מריר

עוד 6-7 כפות חלב

קוקוס קלוי לקישוט


ree

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים


ree

כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים 5-6 כפות סוכר,


ree

כאשר הקצף יציב מוסיפים בתנועות קיפול את האינסטנט פודינג שוקו ואת החלמונים לסירוגין


ree

את האינסטנט פודינג כדאי לנפות כדי להקל על הערבוב.


ree

אפשר להוסיף גם כ-2 כפות ליקר (אני שמה ליקר שוקולד וקפוצ'ינו) – לערבב עם החלמונים לפני הקיפול.


ree

כשהעיסה אחידה משמנים תבנית עגולה (גודל 28) ויוצקים את העיסה לתוכה


ree

ree

ree

כדאי בתבנית קפיצית או חד"פ כדי שאפשר יהיה להוציא את הבסיס בקלות לאחר האפיה.

העיסה מאוד נוחה, אפשר לצקת את כולה למרכז ואז רק לנער את התבנית לצדדים,

להטיח אותה על השיש כמה פעמים עד שהעיסה מתפזרת באופן שווה בתבנית.


ree

ree

אופים 20-25, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


ree

מקציפים 1-2 שמנת מתוקה,

כשהקצף מתייצב מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל ואת החלב,

את החלב להוסיף לאט לאט ולפי צורך, כך שהקצף לא יהיה דליל מדי (פחות או יותר כוס חלב).

(במקרה של תקלה – אפשר להוסיף, אם יש בבית, עוד קצת אינסטנט פודינג וניל, אבל עדיף פשוט להיזהר עם החלב)


ree

כאשר תחתית העוגה מתקררת, מנתקים את אותה מהתבנית ומניחים על בסיס של בית עוגה.

בתבנית חד"פ פשוט מקפלים את הצדדים החוצה ואת הבסיס דוחפים פנימה,

עד שהתבנית מתהפכת והבסיס יכול לצאת ביתר קלות.


ree

מורחים את הקרם בצורה אחידה על הבסיס


ree

ree

ממיסים (כמה עשרות שניות במיקרו או בכלי על האש) – 6-7 כפות חלב וכ-130 גרם שוקולד מריר (חבילה ו-2 שורות)

מערבבים נמרצות עד לקבלת מרקם אחיד.

בהתחלה זה לא נראה טוב:


ree

בהמשך זה נראה עוד פחות טוב:


ree

אבל בסוף זה מסתדר:


ree

כשהשוקולד חם, שופכים על מרכז העוגה.


ree

אוחזים את העוגה, מטים ומסובבים עד שהשוקולד מכסה את הקרם.

(השוקולד צריך להיות חם וקצת נוזלי, וכל תהליך הציפוי צריך להיות מהיר כיוון שהשוקולד מתקרר במגע עם הקרם וזה מקשה על הציפוי)


ree

מפזרים מעל השוקולד קוקוס קלוי (לא חובה אבל מומלץ ביותר).


ree

ואוכלים…

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page