top of page

קליעת חלה עגולה מארבע רצועות


מתכון בסיסי לחלה:

(זה המון, אפשר להכין חצי.

אני אוהבת להכין כמות גדולה כדי לתת גם לילדים להתנסות.)


מתכון לפי משקל

1 ק"ג קמח

(אני אוהבת להשתמש בקמח פיצה, אפשר גם קמח רגיל)

17 גרם שמרים יבשים

(לחילופין אפשר גם 50 גרם שמרים טריים)

150 גרם סוכר

2 ביצים בגודל L

(120 גרם סך הכל)

420 גרם מים

90 גרם שמן

20-23 גרם מלח


מתכון לפי נפח

1 חבילת קמח

1.5 כף שמרים יבשים

(או קוביית שמרים טריים)

3/4 כוס סוכר

2 ביצים בגודל L

כוס ו3/4 מים

חצי כוס שמן (120 מ"ל)

1 כף מלח


לזיגוג

ביצה אחת

כפית שטוחה של דבש

שומשום


אופן ההכנה

מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים למעט המלח וחצי מהמים

מחברים וו לישה

מפעילים את המיקסר במהירות בינונית

לאט לאט מוסיפים את יתרת המים

אם נראה שהבצק לא שתה את כל המים, מגבירים מהירות לכמה שניות ואז מחזירים למהירות בינונית.

זמן הלישה צריך להיות 7-10 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה וחצי במהירות איטית עד בינונית.

לשים עוד קצת את הבצק בידים למקרה שהמלח לא התערבב טוב.

משמנים היטב קערה ואת הבצק.

אפשר להשתמש בקערת התפחה או פשוט לכסות את הקערה בניילון נצמד.

מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (שעה-שעה וחצי)


מוציאים את הבצק מהקערה ומורידים נפח

שוקלים בצק לרצועות

תלוי בגודל החלה שרוצים להכין

אני אוהבת להכין מרצועות במשקל 120 גרם


לחלה הזו נזדקק לארבע רצועות בסך הכל.

ניקח כל גוש בצק שכבר שקלנו

נמעך קצת כנגד המשטח לצורת מלבן קטן ונתחיל לגלגל עד ליצירת רצועה.

(במקום למעוך למלבן אפשר גם לרדד קצת עם מערוך)

הרצועה צריכה להיות מגולגלת באופן הדוק.

חשוב שהעובי של הרצועה יהיה אחיד. אם יש חלקים צרים מדי הם יכולים להיקרע בזמן האפייה.


לאחר שסיימנו לגלגל 4 רצועות

מסדרים בצורה כזו:


במצב הזה הרצועות המאונכות תמיד מעל המאוזנות.

עכשיו נרצה ליצור צורת שתי וערב

כך שאם נסתכל עם כיוון השעון על הרצועות המאונכות נראה:

רצועה אחת מעל

רצועה אחת מתחת

רצועה אחת מעל

רצועה אחת מתחת




נבחין כי בכל צמד רצועות יש רצועה אחת שמגיעה מתחת ורצועה אחת שמגיעה מעל.

לאורך כל הקליעה חוזרים על אותה פעולה

לוקחים את הרצועה שמתחת ומעבירים מעל הרצועה שלצידה:





ממשיכים באותו אופן עד שנעצרים

למה נעצרים? כי אחרי השלמת סיבוב שלם לא ישארו לנו יותר רצועות "מתחת" באותו הכיוון.

ולכן בשלב זה נחליף כיוון ונעשה אותו דבר נגד כיוון השעון

נשלים סיבוב

ונחזור על אותה פעולה עם כיוון השעון


הקליעה צריכה להיות רופפת, לא להדק את הרצועות זו לזו.



וככה שוב ושוב

4 תנועות עם כיוון השעון

4 נגד כיוון השעון

וחוזר חלילה

עד שנישאר עם קצוות קטנים:



(אני המשכתי עוד סיבוב, אבל לשם הדוגמא)

כשמסיימים, נרצה לחבר כל זוג קצוות



ואת כל הקצוות המחוברים

נחבר יחד מעל האמצע



נתפוס את כל הקצוות ונהפוך את החלה כך שהחלק שפונה אלינו יפנה כלפי מטה



(לא נורא שיש קצת חורים, נכסה אותם בשומשום)


משאירים את החלה לתפיחה שניה

בערך 30-40 דקות

אפשר כבר לחמם את התנור ל180 מעלות (טורובו)


בתום התפיחה מכינים את הזיגוג

טורפים את הביצה

מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב

מושחים את החלה בזיגוג בעזרת מברשת

ולבסוף מפזרים שומשום



אופים עד להזהבה

משך האפייה תלוי בתנור, בגודל החלות ובכמות החלות בתבנית

ללחמניות/חלות קטנטנות מספיקה כרבע שעת אפייה

לחלה גדולה ב40 דקות אפיה.

אני מציעה לכוון טיימר ל25 דקות

לאחר 25 דקות לסובב את המגש

ולאחר עוד 10 דקות אפיה להסתכל אם החלה נראית מוכנה






1,008 צפיות0 תגובות
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page