עוגת אפרסמון



(האמת…עוגה בחושה עם אפרסמונים)

המצרכים:

(מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק)

4 ביצים

כוס סוכר (2/3 לבן ו-1/3 חום)

כוס שמן

1 ו-1/3 כוס קמח

2/3 שקית אבקת אפיה

1/3 כפית סודה לשתיה

3 אפרסמונים

חופן אגוזי מלך

כפית קינמון

חצי כפית ציפורן

קצת אבקת סוכר

קורט מלח



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות

מקלפים כ-3 אפרסמונים

(רכים, אך לא נמרחים)



מגרדים בפומפיה

(אם יש אפרסמון רך מדי, לעבור למעבד מזון)

הכמות צריכה להיות בערך כוס אחת של אפרסמונים מגורדים



שוברים 4 ביצים, מוסיפים להן 2/3 כוס סוכר רגיל ו-1/3 כוס סוכר חום

(זה רק נראה חצי-חצי בתמונה, אבל זה שליש-שני שליש)



מערבבים



מוסיפים את האפרסמונים



מערבבים…



מוסיפים כוס שמן



מכניסים אגוזים לשקית וכותשים באמצעות כוס




מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון וציפורן



מערבבים...



מוסיפים את האגוזים לעיסה



משמנים את התבניות ומוזגים את העיסה בצורה שווה בשתי התבניות



מכניסים לתנור (160 מעלות) לכ-40 דקות

בוזקים אבקת סוכר



2 צפיות