top of page

עוגת ביסקויטים משולשת

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 12 בדצמ׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 25 באוג׳ 2020


(אפשר להכין את העוגה גם שטוחה, אבל איכשהו זה יותר טעים ככה…)

המצרכים:

2 מיכלים שמנת מתוקה (אפשר להחליף את אחד המיכלים בגבינה לבנה, להכין כרגיל עם שמנת אחת ובסוף לקפל את הגבינה פנימה)

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

130 גר' שוקולד מריר (כחבילה ו2 שורות)

5-6 כפות חלב

63 ביסקוויטים (אפשר גם פחות – 54)

מעט נס קפה


ree

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עד שהקצפת יציבה


ree

מוסיפים לסירוגין אינטסטנט פודינג וניל וכוס חלב אחת

(את החלב יש להוסיף בהדרגה ולעצור שהמרקם אחיד אך עדין חזק יחסית)


ree

חותכים נייר כסף ברוחב של לפחות 5 ביסקוויטים שוכבים

ובאורך של לפחות 9 ביסקווטים עומדים

מכינים צלחת עמוקה עם מים רותחים (אפשר חלב במקום) וקצת נס קפה

טובלים את הביסקוויטים ומתחילים לסדר בשלשות באופן הבא:

הטבילה צריכה להיות בערך לשניה-שתיים כשהמים רותחים וקצת יותר כשהמים מתקררים

(כדאי להוסיף בכל פעם עוד קצת מים חמים)


ree

מורחים שליש מהמילוי על הביסקויטים


ree

מסדרים שכבה נוספת


ree
ree

מורחים שליש נוסף מהמילוי

מסדרים שוב ביסקוויטים


ree

ree

ree

מורחים את יתר המילוי על גבי הטור האמצעי של הביסקוויטים


ree

ree

מכניסים את שתי הידיים מתחת לשני הטוריים הקיצוניים לכל האורך


ree

ree

מקפלים עד לסגירת המשולש


ree

אם הנייר התלכלך מהמילוי, מנקים באמצעות נייר סופג לח ולאחר מכן נייר סופג יבש


ree

מכינים את הציפוי:

ממיסים את השוקולד והחלב (כמה עשרות שניות במיקרו או בכלי על האש)

שופכים את השוקולד בעודו חם על העוגה


ree

ree

סוגרים בעדינות את נייר הכסף ומשתדלים שלא יגע בשוקולד


ree

ree

ועכשיו סבלנות. העוגה צריכה כמה שעות טובות במקרר עד שהביסקוויטים מתרככים ואפשר לחתוך ולאכול ממנה.

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page