(אפשר להכין את העוגה גם שטוחה, אבל איכשהו זה יותר טעים ככה…)
המצרכים:
2 מיכלים שמנת מתוקה (אפשר להחליף את אחד המיכלים בגבינה לבנה, להכין כרגיל עם שמנת אחת ובסוף לקפל את הגבינה פנימה)
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
130 גר' שוקולד מריר (כחבילה ו2 שורות)
5-6 כפות חלב
63 ביסקוויטים (אפשר גם פחות – 54)
מעט נס קפה
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עד שהקצפת יציבה
מוסיפים לסירוגין אינטסטנט פודינג וניל וכוס חלב אחת
(את החלב יש להוסיף בהדרגה ולעצור שהמרקם אחיד אך עדין חזק יחסית)
חותכים נייר כסף ברוחב של לפחות 5 ביסקוויטים שוכבים
ובאורך של לפחות 9 ביסקווטים עומדים
מכינים צלחת עמוקה עם מים רותחים (אפשר חלב במקום) וקצת נס קפה
טובלים את הביסקוויטים ומתחילים לסדר בשלשות באופן הבא:
הטבילה צריכה להיות בערך לשניה-שתיים כשהמים רותחים וקצת יותר כשהמים מתקררים
(כדאי להוסיף בכל פעם עוד קצת מים חמים)
מורחים שליש מהמילוי על הביסקויטים
מסדרים שכבה נוספת
מורחים שליש נוסף מהמילוי
מסדרים שוב ביסקוויטים
מורחים את יתר המילוי על גבי הטור האמצעי של הביסקוויטים
מכניסים את שתי הידיים מתחת לשני הטוריים הקיצוניים לכל האורך
מקפלים עד לסגירת המשולש
אם הנייר התלכלך מהמילוי, מנקים באמצעות נייר סופג לח ולאחר מכן נייר סופג יבש
מכינים את הציפוי:
ממיסים את השוקולד והחלב (כמה עשרות שניות במיקרו או בכלי על האש)
שופכים את השוקולד בעודו חם על העוגה
סוגרים בעדינות את נייר הכסף ומשתדלים שלא יגע בשוקולד
ועכשיו סבלנות. העוגה צריכה כמה שעות טובות במקרר עד שהביסקוויטים מתרככים ואפשר לחתוך ולאכול ממנה.
Comments