עוגת שכבות נס קפה


המצרכים:

(מתאים לתבנית 29.8X23.9)

לשכבות הבצק:

2.5 כפות שמרים יבשים

3 כפות מים

2 כפות סוכר

חבילת מרגרינה (אוי ואבוי) או 200 גר' חמאה

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

3 חלמונים

לשכבות המילוי:

3 חלבונים

1 כוס סוכר

2 כפות נס קפה

2 כפיות תמצית וניל

מעט שמן לשימון התבנית



אופן ההכנה:

מוציאים מראש את המרגרינה מהמקרר כדי שלא תהיה קרה מדי (לא חובה, אבל יהיה יותר קל בהמשך)

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים את השמרים, 2 כפות סוכר ו-3 כפות מים בכלי קטן



חותכים את החמאה/מרגרינה לקוביות



מנפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים

מוסיפים את המרגרינה, החלמונים ואת העיסה עם השמרים ומעבדים עד לקבלת בצק



בהתחלה מערבבים שהחומרים יתפזרו בצורה אחידה ואז מתחילים ללוש



מחלקים את הבצק באופן שווה ל-4 חלקים

כל חלק מכניסים לשקית ומעבירים למקרר לפחות לכחצי שעה (אפשר גם להשאיר ללילה שלם)




מכינים את המילוי:

מקציפים את החלבונים

כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק ויציב



ממיסים את הנס קפה בתמצית וניל על ידי ערבוב



מוציאים כף אחת מהקצף לתוך הנס קפה ומערבבים בעדינות




מחזירים את התוכן לתוך המיקסר ומקציפים עד שהצבע החום יתפזר בצורה שווה




הערה: בשלב הזה הקצף לא ממש טעים (מר מדי), זה בסדר, אחרי האפייה זה יהיה טוב, לא לנסות לתקן את הטעם.

מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר

מקמחים משטח עבודה (סיליקון אם יש, ואם לא אז שולחן או שיש)



מרדדים את הבצק, הופכים וממשיכים לרדד שוב ושוב עד שמתקבל בצק שהוא פחות או יותר בגודל התבנית

(לא נורא אם הצורה לא מלבנית, הכל ניתן לתיקון)






משמנים מעט את התבנית באמצעות נייר סופג ושמן

מרימים בזהירות את הבצק על המערוך



מנחיתים את הבצק על התבנית, חותכים עודפים מהצדדים וממלאים את החורים אם יש

(ואם אין, שומרים לשכבה הבאה)



בשכבה הראשונה אפשר אפילו להדק עם הידיים את הבצק (לא למרוח ממש, רק לאחות קצת את החורים)

מורחים שליש מהמילוי על הבצק



מרדדים שכבה נוספת באותה צורה ומניחים על המילוי, ממשיכים באותו אופן עד שיש 4 שכבות בצק ו-3 שכבות מילוי ביניהן

במקרה שאחת השכבות לא מונחת טוב על המילוי, אפשר למתוח אותה בעדינות עם הידיים וליישר את הבצק על המילוי.






מכניסים לתנור לכ-40 דקות

כאשר השכבה העליונה משחימה מוציאים את העוגה מהתנור

חשוב! לא לשרוף את העוגה! לשים לב כבר ב-30 דקות מה המצב בתנור,

כשהבצק נשרף הטעם שלו משתנה (למר) והעוגה פשוט לא טעימה..

הצבע צריך להיות כזה:



בוזקים אבקת סוכר על העוגה ומגישים.




38 צפיות