top of page

קליעת חלה עגולה משמונה רצועות




המתכון הבסיסי נמצא כאן:

וגם הקליעה די דומה!

כל ההבדל הוא שעכשיו כל רצועה היא בעצם שתי רצועות.

בכל מקרה אני ממליצה להתחיל מההסבר לקליעה מארבע ורק לאחר מכן לעבור לשמונה רצועות.


מכינים 8 רצועות במשקל שווה. אני הכנתי במשקל 100 גרם כל אחת. אפשר גם עד 130 גרם.

(מהכמות במתכון יצאו לי 2 חלות גדולות ועוד אחת קטנטנה)

מסדרים את הרצועות באופן הבא:



ואז מסדרים בשתי וערב:



מתחילים מהרצועות שמגיעות "מתחת".

מעבירים את שתיהן שמאלה מעל הרצועות ש"מעל".



ממשיכים באותו אופן עם כיון השעון.

עד שאין יותר רצועות "מתחת" בכיוון הזה (משלימים סיבוב).

חוזרים על אותה פעולה נגד כיוון השעון.

וחוזר חלילה - ממשיכים כך עד שהרצועות קצרות מדי.

(אני המשכתי בחלה אחת שלושה סיבובים ובשנייה רק שניים)




כשהרצועות קצרות מדי מחברים כל שני זוגות רצועות באופן הבא:



ואז אוספים את כל הקצוות לאמצע:



הופכים את החלה:




משאירים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.

מורחים בביצה וקצת דבש ומפזרים שומשום.






אופי0 25-35 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות.



ובקיצור נמרץ:





300 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page