top of page

קליעת חלה עגולה משמונה רצועות

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 23 באוק׳ 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 27 בפבר׳ 2021


ree


המתכון הבסיסי נמצא כאן:

וגם הקליעה די דומה!

כל ההבדל הוא שעכשיו כל רצועה היא בעצם שתי רצועות.

בכל מקרה אני ממליצה להתחיל מההסבר לקליעה מארבע ורק לאחר מכן לעבור לשמונה רצועות.


מכינים 8 רצועות במשקל שווה. אני הכנתי במשקל 100 גרם כל אחת. אפשר גם עד 130 גרם.

(מהכמות במתכון יצאו לי 2 חלות גדולות ועוד אחת קטנטנה)

מסדרים את הרצועות באופן הבא:


ree

ואז מסדרים בשתי וערב:


ree

מתחילים מהרצועות שמגיעות "מתחת".

מעבירים את שתיהן שמאלה מעל הרצועות ש"מעל".


ree

ממשיכים באותו אופן עם כיון השעון.

עד שאין יותר רצועות "מתחת" בכיוון הזה (משלימים סיבוב).

חוזרים על אותה פעולה נגד כיוון השעון.

וחוזר חלילה - ממשיכים כך עד שהרצועות קצרות מדי.

(אני המשכתי בחלה אחת שלושה סיבובים ובשנייה רק שניים)

ree


ree

כשהרצועות קצרות מדי מחברים כל שני זוגות רצועות באופן הבא:


ree

ואז אוספים את כל הקצוות לאמצע:


ree

הופכים את החלה:



ree

משאירים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.

מורחים בביצה וקצת דבש ומפזרים שומשום.





ree

אופי0 25-35 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות.


ree

ובקיצור נמרץ:




ree

 
 
 

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page