top of page

אלו גובי

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 6 בספט׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 25 באוג׳ 2020


תבשיל הודי של תפוחי אדמה וכרובית.

לפי מתכון של ריטה מהכפר דרמקוט בהודו.

המצרכים:

(לכשלוש מנות – כתוספת, לא כמנה עיקרית)

כרובית בינונית אחת

תפוח אדמה גדול

שני בצלים קטנים

שתי עגבניות קטנות

מעט ג'ינג'ר

כף זרעי כוסברה

כפית זרעי כמון

כפית כורכום

כפית גראם מסאלה

כפית פפריקה חריפה

כפית מלח

כפית פלפל

אפשרי: בצל ירוק וכוסברה טריה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

חותכים את הכרובית לחתיכות בינוניות ומשרים במי מלח למספר דקות.

מרתיחים את הכרובית במים רותחים כעשר דקות ומסננים.


ree

מבשלים תפוח אדמה גדול, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות.


ree

חותכים לחתיכות קטנות/מגרדים מעט ג'ינג'ר,

כותשים כשלוש שיני שום,

קוצצים שני בצלים קטנים ושתי עגבניות קטנות.


ree

כותשים כף גדולה של זרעי כוסברה.


ree

מחממים שמן במחבת, מוסיפים כפית זרעי כמון, את זרעי הכוסברה הכתושים,

מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל,


ree

מוסיפים את השום, עגבניות וג'ינג'ר.


ree

מוסיפים את התבלינים: כפית פלפל, כפית מלח, כפית כורכום, כפית גראם מסאלה, כפית פפריקה חריפה.


ree

מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים, משאירים על האש עוד 2-3 דקות.


ree

מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית

ומשאירים על אש בינונית עוד כ-10 דקות. (אין צורך להוסיף עוד מים).


ree

אם רוצים ניתן להוסיף גם בצל ירוק וכוסברה.

ואוכלים…

ree


פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page