top of page

קציצות סלק

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 28 בפבר׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

(לכ-50 קציצות)

שתי חבילות עלי סלק (או מנגולד, כמו בתמונות כאן – ההבדל היחיד במתכון הוא בזמן הבישול – הסלק יתרכך מהר יותר)

2 בצלים בינוניים

3-4 כפות פירורי לחם (לפי העיסה)

1 תפו"א בינוני

חצי צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

עלים מחצי חבילת סלרי

2-3 ביצים

מלח, פלפל

שמן לטיגון


ree

אופן ההכנה:

מחממים מים עם מלח בסיר ומביאים לרתיחה

מפרידים את עלי הסלק מהגבעולים ושוטפים היטב


ree

מכניסים את העלים בקבוצות לסיר (שליש-חצי מהכמות בכל פעם)


ree

כעבור שתי דקות הופכים את העלים לצד השני


ree

ree

וכעבור שתי דקות נוספות מוציאים מהסיר


ree

מכניסים את הגבעולים לסיר כאשר המים רותחים, ממתינים מספר דקות עד שהגבעולים הופכים להיות רכים (7-8 דקות), ומוציאים אותם מהסיר


ree

שוטפים שוב וסוחטים בידיים את העלים


ree

מכניסים למעבד מזון ומעבדים עד למצב כזה:


ree

מוציאים את התוכן למסננת ומכניסים את הגבעולים למעבד מזון

מעבדים את הגבעולים עד למצב כזה:


ree

מעבירים גם למסננת

שוטפים היטב את יתר העלים (פטרוזיליה, כוסברה וסלרי)

מעבדים במעבד מזון ומעבירים למסננת


ree

מעבדים את הבצלים במעבד מזון, סוחטים היטב ומוסיפים למסננת

סוחטים שוב בעדינות את הכל


ree

מוסיפים קצת פירורי לחם ומחזירים למעבד מזון (או מערבבים היטב בידים בתוך קערה)

מוסיפים 2 ביצים ותפו"א מגורד


ree

ree

אם יש צורך מוסיפים ביצה נוספת – העיסה צריכה להיות רכה מאוד אך לא נוזלית מדי

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (פשוט לטעום את העיסה ולתקן אם יש בעיה)

מחממים שמן עמוק במחבת,

(או הגרסא הבריאה: מוסיפים מעט שמן לתערובת, משמנים שתי תבניות בגודל 20X30 ס"מ (חד"פ מלבניות קטנות) מחלקים את העיסה לתבניות, מטפטפים מעט שמן גם מעל העיסה ומכניסים לתנור עד שהעיסה מתייצבת – זה יוצא כמו פשטידה נמוכה, זה טעים וזה חוסך את המהומה של הטיגון בשמן עמוק)

כשהשמן רותח מכינים קציצות בגודל הזה:


ree

ומכניסים לשמן בזהירות.


ree

הופכים כאשר הצבע משתנה לירוק כהה-חום


ree

ומוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג.


ree

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page