top of page

מרק תירס

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 31 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 25 באוג׳ 2020


המצרכים:

שקית תירס קפוא (או קופסת שימורים קטנה בואקום, וקופסא גדולה במים)

2 בצלים בינוניים

2 ביצים

3-4 כפות רוטב סויה

2 כפיות קארי

0.5 כפית כורכום

2 כפות סוכר

2.5 כפות גדושות קורנפלור

כ-2 ליטר מים

מלח,פלפל

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:


ree

חותכים את הבצלים לרצועות


ree

אם משתמשים בשימורים – מטגנים בשלב זה את רצועות הבצל עד שישקיפו ומוסיפים את קופסאת השימורים עם המים (ירחם השם)

אם משתמשים בתירס קפוא:

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את התירס הקפוא:


ree

מביאים את התירס לרתיחה ומחכים מספר דקות עד שיתרכך קצת


ree

דגים (באמצעות כף מחוררת) כחצי מהתירס ומעבירים למעבד מזון

(אם משתמשים בשימורים – בשלב זה מעבדים במעבד מזון את הקופסא הקטנה שבואקום)


ree

מעבדים במעבד מזון עד שנוצרת מחית


ree

אם משתמשים בתירס קפוא –

בסיר נפרד מטגנים בצל עד שישקיף – להיזהר לא לשרוף, זה משנה את הטעם וזה לא מתאים למרק


ree

מוסיפים לסיר עם הבצל את המים והתירס

לאחר מכן מוסיפים גם את המחית מהמעבד מזון ומערבבים

מוציאים לכוס חלק מהמרק

מערבבים היטב עם 2.5 כפות קורנפלור, מחזירים למרק ומערבבים היטב


ree

ree

ree

ree

טורפים שתי ביצים בקערה קטנה

שופכים למרק בעודו רותח ומערבבים נמרצות עם מזלג


ree


ree

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page