top of page

עוגיות שיבולת שועל

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 5 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


(זה רק נראה בריא…)

מצרכים:

(מתאים לכ-18 עוגיות)

כוס שיבולת שועל

כוס קמח

כוס סוכר חום

ביצה אחת

חצי כפית אבקת אפיה

100 גר' חמאה מומסת

חופן חמוציות

חופן שקדים חצויים קלופים

חופן שוקולד לבן חתוך לקוביות


ree

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

ממיסים קלות 100 גר' חמאה (30 שניות במיקרו + ערבוב נמרץ)

החמאה נראית כך: (ביציאה מהמיקרו)


ree

ותוך כדי ערבוב:


ree

חותכים שוקולד לבן לקוביות שגודלן כגודל כרבע קוביית שוקולד.


ree

ree

שוברים ביצה אחת ומערבבים עם כוס סוכר חום


ree

ree

מוסיפים את החמאה


ree

ree

מוסיפים כוס קמח מנופה


ree

וחצי כפית אבקת אפיה


ree

מערבבים שוב, בהתחלה זה לא נראה טוב…


ree

אחר כך זה משתפר:


ree

מוסיפים כוס שיבולת שועל:


ree

בשלב הזה כבר כדאי לעבור לערבוב בידיים:


ree

מוסיפים חופן שקדים חצויים קלופים:


ree

וחופן חמוציות:


ree

חופן שוקולד לבן:


ree

מערבבים שוב


ree

יוצרים כדורים ומסדרים על מגש עם נייר אפיה

העיסה ממש דביקה, לכן חשוב לעבוד עם ידיים נקיות (לשטוף כל כמה עוגיות, או לפחות להרטיב את הידיים)


ree

מכניסים לתנור ל13 דקות ובודקים מה המצב…

(כמובן שזה תלוי בתנור, אין מנוס מלנסות ולבדוק…)


ree

העוגיות צריכות לשנות את צבען, ולהיות עדין רכות מבפנים כיוון שהן ממשיכות להתקשות גם הרבה אחרי האפייה.


ree

ree


פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page