top of page

עוגיות תמרים

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 14 במרץ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

(מתאים לכמות מסחרית…בערך 250 עוגיות שהן כ-9 רולדות באורך תבנית תנור רגילה)

1 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

2 שקיות אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

1.5 חבילת מרגרינה ( 🙁 ) או 300 גר' חמאה

1 כוס שמן

1 כוס מיץ כלשהו (מיץ פטל, תפוזים סחוט, מים מעורבבים בריבה, מים עם לימון וסוכר, בקיצור – מה שיש בבית)

למילוי:

1-1.25 קופסאת ממרח תמרים

4-5 כפות מים

5 כפות ריבה כלשהי (עדיף ביתית כמובן, אבל אם אין אז קנויה)

שתי כפות קינמון

כפית ציפורן

כף וחצי קקאו

אגוזים קצוצים

(המילוי המועדף עלי: (לחצי מהכמות) – חצי קופסת ממרח תמרים + 6 כפות מי ורדים + 3-4 כפות ריבה + אגוזים קצוצים)

הערה: אפשר כמובן להכין כמה מילויים שונים ולמלא כל רולדה במילוי אחר…


ree

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את המרגרינה לחתיכות קטנות,

מנפים את הקמח ומוסיפים את הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפיה

מוסיפים את המיץ


ree

מוסיפים את השמן


ree

מערבבים את כל החומרים


ree

לשים ומעבדים לבצק


ree

מחלקים ל-6 חלקים ומניחים במקרר לכחצי שעה


ree

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את אחד מכדורי הבצק

(מרדדים, הופכים, ממשיכים לרדד, מקמחים עוד קצת אם צריך – וחוזר חלילה…)

חותכים את הקצוות כך שיתקבל מלבן ושומרים עודפים לרולדה הבאה (בסה"כ יוצאות 6-9 תלוי בגודל)


ree

מכינים את המילוי הרצוי


ree

כותשים אגוזים


ree

מורחים שכבה מהמילוי


ree

ree

מפזרים אגוזים קצוצים


ree

ree

באמצעות קצות האצבעות מתחילים לגלגל את הבצק


ree

ממשיכים לגלגל עם שתי הידיים במקביל


ree

ree

ree

עד שמתקבלת רולדה


ree

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

חותכים בעזרת סכין חריצים עמוקים (אך לא עמוקים מדי, הקצה עדין צריך להישאר מחובר)


ree

מכניסים לתנור ב-180 מעלות עד שהבצק יזהיב (כרבע שעה)


ree

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page