top of page

עלי גפן (ושאר ירקות) ממולאים

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 3 בנוב׳ 2012
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


(לכמות מסחרית…סיר 18 ליטר – מספיק ל 10-12 סועדים)

את הפוסט הזה הכנתי וצילמתי ביחד עם אבא שלי


המצרכים:

6 כוסות אורז – 3 כוסות אורז פרסי או בסמטי ו- 3 כוסות אורז עגול

הערה: אפשר רק אורז פרסי, זה יוצא קת יותר דביק ועיסתי (למי שאוהב).

עלי גפן (ערימה בגובה 15 ס"מ בערך)

הערה: אפשר לקטוף הרבה עלים בעונה, לשטוף לייבש ולהקפיא.

4 שוקיים ו-4 יריכים ללא עור (אפשר גם יותר, העוף צריך להסתדר התחתית הסיר)

הערה: רצוי לקנות ללא עור מראש. אחרת, לוקחים נייר לניגוב ידיים ובעזרתו תופסים את העור ומושכים עד שהוא מתנתק לחלוטין מהעוף.

5 עגבניות

7-8 בצלים

6-9 קישואים

2-4 חצילים

כחצי כוס שמיר קצוץ

2 כפות מלח

שמן (בלי להתבייש) - עדיף שמן זית


ree

אופן ההכנה:

שוטפים את חלקים העוף ומשאירים במסננת.

ree

מסדרים את חלקי העוף בתחתית הסיר.


ree

מוציאים בתנועה סיבובית את החלק התחתון של הבצל באמצעות סכין.


ree

ree

חותכים את הבצלים לאורכם החל מהדופן ורק עד למרכז הבצל באופן הבא:


ree

החיתוך הזה מאפשר קילוף של הבצל לשכבות (לאחר בישול).

מכניסים את הבצלים למיקרו לכ-13 דקות. הבצלים צריכים להיות גמישים אבל לא רכים מדי.

אם צריך מוסיפים עוד 1-2 דקות במיקרו. לחילופין ניתן לבשל בסיר עם מים רותחים כעשר דקות.

(אם מכינים פחות בצלים אפשר לקצר את הזמנים)


ree

באמצעות קישואן מרוקנים את תוכן הקישואים.


ree

ree

מרוקנים את תוכן החצילים:

בעיקרון רצוי להשתמש בחצילים מאורכים ולרוקן גם אותם באמצעות קישואן.

אם אין, אפשר להשתמש גם בחציל בלדי ולרוקן באמצעות כף.


ree

ree

שוטפים היטב את האורז ומסננים.

קוצצים את העגבניות.


ree

מוסיפים שמיר קצוץ.

טיפ: אפשר לקצוץ כמות גדולה של שמיר ולשמור בהקפאה. בכל פעם שרוצים להשתמש מוציאים מההקפאה ומגרדים חלק מהשמיר הקפוא.


ree

ree

מקררים את הבצלים תחת מים קרים ומקלפים אותם לגלדים.


ree

ree

מתקבלים גלדים בכל מיני גדלים.

את הקטנים ביותר (שלא ניתן למלא) קוצצים ומוסיפים לתערובת האורז. (וגם את אלה שנקרעו בדרך :))

ree

ree

מוסיפים 2 כפות מלח (מי שאוהב מלוח שיוסיף מראש עוד)

שמן בנדיבות


ree

ומערבבים


ree

ממלאים את החצילים (לא עד הסוף כיוון שהאורז עוד יתנפח)


ree

סוגרים את החצילים. (חצילים מאורכים אפשר לסגור עם עלה גפן, חציל בלדי לסגור עם החלק העליון שנשאר)

מניחים את החצילים על שכבת העוף שבסיר.

ממלאים את הבצלים.

שמים אורז בתוך הבצל ומגלגלים. חשוב לא לדחוס יותר מדי אורז ולא לגלגל מהודק מדי.


ree

מניחים את הבצלים בעדינות בסיר.

ממלאים את הקישואים, שוב לא עד הסוף.


ree

סוגרים בעלה גפן. רצוי אחד לא שמיש (קרוע או קטן מדי).


ree

מסדרים את הקישואים בסיר.


ree

ממלאים את עלי הגפן.

מניחים עלה על מגש כך שצידו הירוק פונה כלפי מטה.

מניחים באמצעות כפית אורז לרוחב העלה.


ree

מקפלים צד אחד.


ree

מקפלים צד שני


ree

מקפלים צד אחד של החלק התחתון כלפי מעלה באלכסון.


ree

וצד שני.


ree

ומתחילים לגלגל...


ree

ולגלגל...


ree

ובקיצור נמרץ:



מסדרים את העלים בסיר.


ree

מכסים בעלי גפן פרוסים.


ree

מכסים בצלחת חרסינה.


ree

הצלחת משמשת כמשקולת ומונעת מהעלים לזוז ולהתפרק בזמן הבישול.

ממלאים מים בסיר עד שכשאשר לוחצים את הצלחת עם היד כלפי מטה המים מתחילים לבצבץ.


ree

שמים על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר כעשר דקות מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה וחצי.

(לסיר קטן יותר פחות – משהו כמו שעה).


ree


פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page