top of page

פלפלים ממולאים

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 3 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

8 פלפל נהריה (פלפל ירוק בהיר)

(דרוש סיר די גדול, אני משתמשת ב8 ליטר 18/10. אפשר להכין פחות ולעדכן כמויות, או בשני סירים נפרדים)

כ-350 גר' בשר בקר טחון

2.5 כוסות אורז עגול

כ-10 עגבניות אדומות ובשלות מאוד (אפשר להשתמש בפחות עגבניות ויותר רסק, אבל לא כדאי)

1-2 בצלים בינוניים

רסק עגבניות

עלי בזיליקום

שמן

כמון, קינמון, פלפל שחור, מלח, סוכר


(בתמונה - לפני הבישול)

ree

אופן ההכנה:

בוחרים כ-8 פלפלים שמסתדרים יפה בסיר כך שיחזיקו אחד את השני ולא יוכלו לזוז בתוך הסיר.


ree

חותכים סביב קצה הפלפל בעדינות ולעומק.


ree

נועצים את הסכין במרכז ומנסים להוציא את החלק החתוך,

אם זה לא הולך, חוצים את החלק האמצעי בעדינות ומנסים להוציא.


ree

שוטפים את הפלפלים מבפנים ומנקים מגרעינים.


ree

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים.


ree

ree

ree

חוצים את העגבניות ומרוקנים מהתוכן.


ree

ree

מעבדים במעבד מזון בכמה פולסים קצרים (לא להפוך למחית)


ree

מוסיפים את העגבניות לבצל ומטגנים מספר דקות


ree

ree

מפרישים כחצי מהבצל והעגבניות המטוגנים לסיר נפרד, מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור, קצת רסק ואת עלי הבזיליקום.


ree

ree

מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן


ree

מוסיפים את התבלינים


ree

שוטפים את האורז ומסננים

מורידים מהאש ומוסיפים את האורז לבשר.


ree

ree

מערבבים באמצעות כף או בידים.


ree

ree

ממלאים כל פלפל במילוי בזהירות באמצעות כף.


ree

אפשר לנער מדי פעם אבל בשום אופן לא לדחוס.

הפלפל לא צריך להיות מלא לגמרי, כי האורז עוד יתנפח בבישול.


ree

מסדרים את הפלפלים בסיר


ree

ree

מוזגים מהרוטב לתוך כל אחד מהפלפלים 4-5 כפות (רגילות)

(לא להציף את הפלפלים ברוטב)


ree

בעזרת כוס או מצקת שופכים את יתרת הרוטב לתוך הסיר בין הפלפלים,

חשוב למזוג בין הפלפלים ולא להציף את אחד הפלפלים בטעות…


ree

מבשלים על אש גבוהה תחילה עד לרתיחה + מספר דקות (5-7)

לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כ-40 דקות

(אפשר לפתוח ולבדוק את מצב האורז אם לא בטוחים).

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page