top of page

פילה מושט ברוטב

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 26 בפבר׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

5-6 פילה מושט

2-3 לימונים

2-3 עגבניות

8 שיני שום

1 גמבה

חצי צרור כוסברה חתוכה גס

פלפל חריף – לפי הטעם

2 כפות פפריקה

מלח

שמן (שליש-שני שליש כוס קטנה…לפי המצפון)


ree

אופן ההכנה:

סוחטים 2-3 לימונים (לפי כמות הדגים וגודל הלימונים)


ree

מוסיפים בערך פי אחד וחצי מים וקצת מלח ומשרים את הדגים (בין חצי שעה לשעתיים)


ree

פורסים עגבניות אדומות בשלות לפרוסות, מסדרים בתחתית של סיר רחב


ree

פורסים את שיני השום ומסדרים על העגבניות


ree

חותכים את הגמבה לרצוות ומסדרים על שיני השום


ree

אם רוצים – חותכים פלפל חריף (לפי מידת החריפות שרוצים) ומוסיפים לסיר

מפזרים מעל את הכוסברה


ree

שוטפים היטב את הדגים

ומניחים על הכוסברה


ree

מערבבים את השמן עם 2 כפות פפריקה ומלח לפי הטעם

מפזרים באמצעות כף על הדגים


ree

מוסיפים בערך אותה כמות של מים (רצוי בין הדגים ולא עליהם)

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש

בעיקרון הדג מוכן לאכילה כעבוד 25 דקות, אם רוצים רוטב סמיך משאירים את הסיר על האש ופותחים את המכסה עד שהרוטב מגיע למצב הרצוי


ree

ree

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page