המצרכים:
כוס וחצי אורז רגיל או אורז בסמתי
2- 3 חופנים של קשיו
שני בצלים בינוניים
כ-6 מסמרי ציפורן
כ-5 תרמילי הל
מקל קינמון
מעט זרעי כמון
קינמון, ציפורן, כמון טחון, פלפל שחור, מלח, סוכר חום
קצת שמן
אופן ההכנה:
מכינים אורז:
– או שמכינים אורז לבן רגיל
– או אורז לבן רגיל רק שמוסיפים למים קצת קינמון, ציפורן, כמון, פלפל שחור.
– או אורז בסמטי: מבשלים כמו פסטה, בהרבה מים ומסננים, למים מוסיפים את התבלינים כמו באורז הרגיל.
חותכים שני בצלים בינוניים לרצועות
פותחים את תרמילי ההל (מועכים עם האגודל כנגד השיש)
מחממים קצת שמן במחבת ומוסיפים את ההל, מסמרי ציפורן, מקל קינמון, זרעי כמון – מטגנים ממש קצת
במידה והאורז לבן לגמרי (לא עם תבלינים), מוסיפים בשלב הזה גם את התבלינים הטחונים
מטגנים את הקשיו ומוציאים מהמחבת
אני מעדיפה למיין לאחר מכן את ההל, קינמון ציפורן וכו' ולקשט איתם בסוף, אחרת הם מתערבבים באורז (ולא כל כך נעים לנגוס ציפורן או הל…)
מטגנים את רצועות הבצל עד שיזהיבו ואף ישרפו
בוזקים קצת סוכר חום
מוסיפים שוב את הקשיו ומטגנים עוד קצת ביחד
מסדרים בכלי הגשה (או חזרה בסיר) שכבות של אורז ושל קשיו ובצל,
אם רוצים מקשטים בסוף עם התבלינים
Comments