top of page

אורז הודי עם ירקות

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 12 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 באוג׳ 2020


המצרכים:

2 כוסות אורז

2-3 בצלים בינוניים

כ-300 גר' שעועית טרייה

כחצי שקית אפונה קפואה

4 גזרים

4-5 מסמרי ציפורן

1 מקל קינמון

3 תרמילי הל

קצת ג'ינג'ר מגורד

קינמון, ציפורון, פלפל שחור, מלח

קצת שמן לטיגון


ree

אופן ההכנה:

מכינים אורז לבן רגיל –

שוטפים היטב ובעדינות את האורז (שלא יישבר), עד שהמים צלולים,

מסננים את האורז מהמים.

שמים קצת שמן בסיר ומחכים שירתח, מטגנים קצת האורז, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים על כל כוס אורז,

מוסיפים מלח, מחכים 2 דקות ומערבבים תו"כ, מכסים את הסיר במכסה ומגבת, מנמיכים את האש, ומורידים את הסיר מהאש כעבור כ-13 דקות

(לא פותחים את הסיר באמצע).

פותחים את הסיר ופורסים את האורז על מגש כדי שיתקרר


ree

שמים את האפונה בכלי מכוסה במיקרו עם כ-4 כפות מים למשך 2-3 דקות, אפשר לעצור באמצע ולערבב

שמים שמן במחבת ומחכים שירתח,

מוסיפים את מסמרי הציפורן, מקל הקינמון ותרמילי ההל, ומערבבים.

(אם ממש אוהבים הל, אפשר להוציא את תוכן התרמילים ולהשתמש בו, ואם לא – מספיק לפתוח קצת את התרמילים (בלחיצה) ולשים אותם שלמים)

מוסיפים את הבצל ומחכים שיזהיב


ree

מורידים מהמחבת ומטגנים קצת את הגזר


ree

מטגנים את השעועית


ree

ומוסיפים את האפונה


ree

מערבבים את כל הירקות יחד


ree

ree

מגרדים קצת ג'ינג'ר

ומוסיפים את האורז


ree

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page