top of page

קיצ'רי

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 5 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 25 באוג׳ 2020


המצרכים:

(מתאים ל – 6-7 מנות)

כוס עדשים כתומות

כוס אורז

בצל אחד

2 כוסות מים

קצת שמן לטיגון

תבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה כוס אורז וכוס עדשים

בעיקרון כדאי לנסות ולראות מה יותר אוהבים – יחס של 1:1 או יחס של 1:2 לטובת האורז…


ree

ree

שוטפים היטב


ree

ree

ומסננים


ree

מטגנים את הבצל עד להזהבה


ree

מוסיפים את האורז והעדשים וממשיכים לטגן


ree

ree

מוסיפים 2 כוסות מים


ree

מחכים לרתיחה + 2-3 דקות

מנמיכים את האש ומכסים את הסיר במגבת

מסירים מהאש לאחר כ-13 דקות ומשאירים מכוסה לעוד כ-5 דקות

ייתכן שהעדשים יהיו יותר מרוחות, זה תלוי בסוג.

בכל מקרה אל תסתכלו בקנקן…

אם שמים בקירור ומחממים מאוחר יותר, להוסיף קצת מים רותחים לפני החימום (למשל לחימום של צלחת רגילה במיקרו לפזר 3-4 כפות רגילות של מים רותחים)


ree

ree

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page