top of page

אורז עם קשיו

  • תמונת הסופר/ת: shikook
    shikook
  • 28 בינו׳ 2011
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 25 באוג׳ 2020


המצרכים:

כוס וחצי אורז רגיל או אורז בסמתי

2- 3 חופנים של קשיו

שני בצלים בינוניים

כ-6 מסמרי ציפורן

כ-5 תרמילי הל

מקל קינמון

מעט זרעי כמון

קינמון, ציפורן, כמון טחון, פלפל שחור, מלח, סוכר חום

קצת שמן


ree

אופן ההכנה:

מכינים אורז:

– או שמכינים אורז לבן רגיל

– או אורז לבן רגיל רק שמוסיפים למים קצת קינמון, ציפורן, כמון, פלפל שחור.

– או אורז בסמטי: מבשלים כמו פסטה, בהרבה מים ומסננים, למים מוסיפים את התבלינים כמו באורז הרגיל.

חותכים שני בצלים בינוניים לרצועות


ree

פותחים את תרמילי ההל (מועכים עם האגודל כנגד השיש)

מחממים קצת שמן במחבת ומוסיפים את ההל, מסמרי ציפורן, מקל קינמון, זרעי כמון – מטגנים ממש קצת


ree

ree

במידה והאורז לבן לגמרי (לא עם תבלינים), מוסיפים בשלב הזה גם את התבלינים הטחונים

מטגנים את הקשיו ומוציאים מהמחבת



ree

אני מעדיפה למיין לאחר מכן את ההל, קינמון ציפורן וכו' ולקשט איתם בסוף, אחרת הם מתערבבים באורז (ולא כל כך נעים לנגוס ציפורן או הל…)

מטגנים את רצועות הבצל עד שיזהיבו ואף ישרפו

בוזקים קצת סוכר חום



ree

ree

מוסיפים שוב את הקשיו ומטגנים עוד קצת ביחד


ree

מסדרים בכלי הגשה (או חזרה בסיר) שכבות של אורז ושל קשיו ובצל,


ree

אם רוצים מקשטים בסוף עם התבלינים


ree

תגובות


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page